En favoritmiddag som lagas flitigt hemma hos familjen Poon. Pork sweet and sour kombinerar sött och surt i en perfekt kombination och gillas av såväl stora som små.
Börja med såsen. Blanda alla ingredienser till såsen utom majstärkelse och 2 msk vatten i en kastrull.
Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och blanda sedan ner i såsen.
Låt koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen.
Fortsätt med fläsket. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Vänd runt fläskbitarna i majsstärkelse tills de är täckta. Fritera/stek dem i omgångar i 5-6 minuter. Ta upp och ställ åt sidan så länge. Häll av oljan från pannan.
Hetta upp lite ny olja i pannan och stek lök, paprika och ingefära på medelvärme i ca 4 minuter. Lägg i fläsket, ananasen och såsen. Vänd runt. Toppa med salladslök och bjud med nykokt ris.