Fläsk i sötsur sås

POPULÄRT
koket.se
Fläsk i sötsur sås
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Fläsk i sötsur sås

16 ingredienser

40 min

En favoritmiddag som lagas flitigt hemma hos familjen Poon. Pork sweet and sour kombinerar sött och surt i en perfekt kombination och gillas av såväl stora som små.

logo
Filip Poon - porträtt KM 2023

Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 400-600 g fläskkarré, skuren i grova tärningar
  • 1-2 dl majsstärkelse
  • 2 dl rapsolja
  • 2 gula lökar, grovhackade (stora)
  • 2 röda paprikor, grovhackade
  • 3 msk ingefära, skuren i tunna stavar
  • 4 skivor ananas (på burk eller färsk)
  • 125 g salladslök, strimlad

Sås

  • 2 dl vatten
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 3 msk risvinäger (eller ättiksprit, 12 %)
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk majsstärkelse

Till servering

  • 4 port ris, kokt

Gör så här

  1. Börja med såsen. Blanda alla ingredienser till såsen utom majstärkelse och 2 msk vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter. Rör ut majsstärkelsen i 2 msk vatten och blanda sedan ner i såsen.
  3. Låt koka upp så att såsen tjocknar, stäng sedan av värmen.
  4. Fortsätt med fläsket. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Vänd runt fläskbitarna i majsstärkelse tills de är täckta. Fritera/stek dem i omgångar i 5-6 minuter. Ta upp och ställ åt sidan så länge. Häll av oljan från pannan.
  5. Hetta upp lite ny olja i pannan och stek lök, paprika och ingefära på medelvärme i ca 4 minuter. Lägg i fläsket, ananasen och såsen. Vänd runt. Toppa med salladslök och bjud med nykokt ris.