Fläsk med lök i söt och syrlig kryddsås

POPULÄRT
koket.se
Fläsk med lök i söt och syrlig kryddsås NY
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Fläsk med lök i söt och syrlig kryddsås

12 ingredienser

En middag som påminner om klassikern stekt fläsk med löksås men som får helt andra smaker när Tommy gör sin version. Riktigt gott!

logo
Tommy Myllymäki 2024 KM

Se Tommy Myllymäki laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskkarré
  • 2 msk five spice
  • 1 msk svartpepparkorn, stött i mortel
  • 2 gula lökar, fint skivade
  • 1 dl hoisinsås
  • 3 msk honung
  • 1 dl hönsbuljong (utspädd ej koncentrerad)
  • 2 limefrukter, finrivet skal och saft (ekologiska)
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 kruka färsk koriander
  • olja, till stekning

Till servering

  • 4 port ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och strimla löken fint.
  3. Stek löken i olja i en stor stekpanna tills den börjar få lite färg. Tillsätt kryddorna five spice och malen svartpeppar. Sänk värmen och låt sedan puttra tillsammans.
  4. Skär köttet i stora tärningar.
  5. Stek köttet i olja i en stor stekpanna tills de fått färg.
  6. Tillsätt sedan löken och kryddorna till köttet, rör runt.
  7. Slå på buljong, hoinsinsås och honung. Fortsätt med limeskal och saft. Låt koka ihop tills köttet är klart.
  8. Servera med ris och toppa med grovt skuren koriander och mynta.