Blanda salt, sellerisalt, vitlökssalt, ingefära och svartpeppar. Putsa fläskkarrén och skär den i grytbitar. Vänd bitarna i kryddblandningen och se till att det fördelas jämt.
Skala och skär sötpotatisen i 8 bitar. Dela majskolvarna i totalt 8 bitar. Skär hela vitlöken i två halvor, kärna ur och finhacka chilifrukten, skala och klyfta de gula lökarna och skala och skär grovt moroten.
Skär bacon i småbitar och stek dem krispiga. Lyft ur baconet och lägg åt sidan till senare. Bryn fläskkarrébitarna i baconfettet till riktigt fin färg runt om. Tillsätt alla grönsaker och rotsaker. Låt fräsa i några minuter. Slå sedan på vinäger, sirap, vatten, fond och de konserverade tomaterna.
Koka upp. Lägg i baconbitar och lagerblad. Täck grytan med lock och dra ned värmen till medelsvag. Låt sjuda i ungefär 90 minuter tills köttet är riktigt mört. Smaka av med salt och kanske en skvätt vinäger. Servera sedan härligheten med kokt ris.