Fläskkotlett med valnötsås

Fläskkotlett med valnötsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fläskkotlett med valnötsås

11 ingredienser

Valnötter och fläskkotlett är ingen vanlig kombination, men en väldigt trevlig ny bekantskap! Tillsammans med en skvätt vin och timjan blir den annars ganska snälla kotletterna både bjudfina och lyxiga! Detta är ingen barnmat, och inte för nötallergikern. Servera med ris eller stekt potatis.

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 nötbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 dl rött vin
  • arrowrot
  • 1 tsk smör
  • valnötter, grovhackade
  • timjan
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Krydda köttet och bryn kotletterna med löken. Smula ner buljongen, slå på vatten och vin och bräsera ca 15 minuter.
  2. Ta upp köttet. Späd med vin och koka 5 minuter.
  3. Red såsen med lite arrowrot utrört i vatten. Rör sist ned en klick smör.
  4. Slå såsen över kotletterna och strö på nötter.