Äkta, italiensk osso buco lagas av kalvlägg och behöver puttra en lång stund. Här får du samma smaker, men rätten lagas av kotlett och blir klar på en dryg halvtimme.
Skala morötter, selleri, gul lök och vitlök. Tärna allt smått och fräs grönsakerna i smör i en stor gryta, ta sedan grytan av värmen. Vänd kotletterna i vetemjöl och krydda dem med salt och peppar, bryn dem i olivolja och lägg dem sedan ovanpå grönsakerna i grytan.
Skålla, skala och hacka tomaterna och ta bort kärnorna. Grovhacka persiljan och lägg den och tomaterna i grytan. Häll på köttbuljong och vin och krydda med timjan, oregano och lagerblad. Koka upp och låt puttra under lock ca 30 minuter.
Gremolata: Tvätta citronen och riv skalet, hacka persiljan fint och skala vitlöksklyftorna och hacka dem smått. Blanda samman citronskal, persilja och vitlök och strö blandningen över köttet innan servering.