En middag som bjuder på höstiga smaker med kryddstekta kotletter, ciderkokt kål med äpple och en gräddig skysås på cider. Servera med nykokt potatis och söndagsmiddagen är komplett!
Strimla kålen fint. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar.
Blanda vetemjöl, fänkål, kummin, svartpeppar och salt. Vänd kotletterna i mjöl- och kryddblandningen.
Värm rapsolja i panna på medelvärme, lägg i smöret och låt det tystna, stek kotletterna färdiga i pannan, ca 4 minuter på varje sida
Ta upp kotletterna ur pannan och häll bort överflödigt fett ur pannan.
Tillsätt äppelcider i pannan och låt det koka ner till hälften. Tillsätt grädden och senapen, låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och citronjuice, sila.
Fräs lök och kål i rapsolja i en kastrull tills det är mjukt. Tillsätt äppelcider, smör och kummin, låt koka några minuter.
Lägg kål i botten på en tallrik, toppa med fläskkotlett och skeda över såsen. Garnera med krasse och bjud med potatis vid sidan om.