Börja med köttbullarna. Blanda färsen med ägg, fisksås, sojan, ingefära och rivna vitlöksklyftor. Rulla till bollar och stek i olja. Ställ pannan med köttbullarna åt sidan.
Fortsätt med glazen. Koka ihop soja, råsocker, ingefära och vitlök ca 10 minuter. Red av med potatismjölet som ska vara utrört med lite kallt vatten.
Hacka chilin fint. Blanda med strösocker, resterande fisksås, zest och saft från lime, riven vitlök och hackad koriander. Låt stå.
Sätt ugnen på 200 grader, rosta jordnötterna på plåt tills gyllene, ca 5-10 minuter. Håll koll så dom inte blir brända. Ta ut och hacka grovt.
Strimla morötterna, gurkan och rättikan på längden. Blanda med sweetchilisåsen. Häll sojaglazen över fläskbollarna i pannan i slutet av stektiden.
Lägg ut gemsalladsblad. Fyll med salladen med sweetchilisåsen. Toppa med bollarna och rostade jordnötter.