Fläsklägg med gremolata

koket.se
Fläsklägg med gremolata
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Fläsklägg med gremolata

20 ingredienser

1 h

Jonas Lagerström gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en härlig varmrätt bestående av fläsklägg med gremolata och bakade rotfrukter med citron och äpple.

Se Jonas Lagerström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Fläsklägg

  • 1 rimmad fläsklägg, benfri i nät
  • vatten
  • lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 kvist rosmarin

Gremolata

  • 1 knippe persilja
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 citron
  • salt
  • 1-2 msk vinäger
  • 80 g havgus 24
  • 100 g macadamianötter

Rotfrukter

  • 200 g smör
  • 1 citron
  • 1 kg morot
  • 500 g palsternacka
  • salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 knippe gräslök
  • 1 äpple

Gör så här

Fläsklägg

  1. Koka fläsklägget i vatten med lök, vitlök och örter.
  2. Eftersom fläsket är rimmat så krävs inget extra salt.

Gremolata

  1. Mixa all ingredienser till gremolatan.

Rotfrukter

  1. Bryn smöret och tillsätt citronsaft och citronskal.
  2. Skala rotfrukterna och toppa med salt samt olja.
  3. Baka rotfrukterna på 165 grader i ca 20 minuter.
  4. Vänd upp rotfrukterna med det brynta citronsmöret, gräslök och äpple.

Servering

  1. Bryt ner fläsket i mindre bitar och toppa med gremolata samt rotfrukterna.