Rör försiktigt ihop lingon och socker i en skål. Plasta skålen och låt stå i rumstemperatur några timmar. Rör om då och då så att sockret löser upp sig
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och mjöl i en bunke. Tillsätt mjölken i omgångar, avsluta med salt. Ställ åt sidan.
Strimla fläsket och stek det i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form klädd med bakplåtspapper.
Häll över pannkakssmeten i formen och grädda i ugnen ca 25-30 minuter.
Dela, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Riv av bladen från grönkålsstammen i grova bitar.
Fräs äpplen och grönkål i det brynta smöret.
Ta ut fläskpannkakan och skär i bitar. Lägg på tallrik och toppa med rårörda lingon och fräset på grönkål och äpple. Avsluta med att skeda över det brynta smöret från stekningen.