Flatbread med päron och chèvre

koket.se
Flatbread med päron och chèvre
Foto: TV4
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Flatbread med päron och chèvre

9 ingredienser

30 min

Päron och chèvre är en ljuvlig kombo som här gör sällskap på en krispig pizza.

Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 färdig pizzadeg (eller flatbread)
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 dl mozzarellaost, riven (eller valfri ost)
  • 2 päron, tunt skivade
  • 100 g chèvreost, skivor
  • 2-3 kvistar färsk rosmarin
  • 1-2 msk honung
  • valnötter, rostade
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa upp crème fraîche och bred den jämnt över pizzabottnen eller flatbreadet.
  3. Strö riven mozzarella över hela ytan.
  4. Skiva päronen tunt och fördela dem jämnt över.
  5. Toppad med chèvre och färsk rosmarin.
  6. Grädda i ugnen i 10–15 minuter, eller tills den är gyllene och osten bubblar.
  7. Toppa med honung och valnötter.