Fluffig koreansk omelett med ris

POPULÄRT
koket.se
Fluffig koreansk omelett med ris
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fluffig koreansk omelett med ris

13 ingredienser

20 min

Matig och snabblagad omelett serverad på koreanskt vis med chilimajo och nykokt ris. Tips! Vill du dubbla receptet så stek i två omgångar.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 ägg, stora
  • 4 tsk japansk soja
  • 2 tsk mirin
  • 2 tsk sake
  • 3 msk vatten
  • neutral rapsolja, till stekning

Chilimajonnäs

  • 4 msk majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk gochujang

Till servering

  • 2 port kokt ris, koreanskt eller japanskt ris
  • 30 g mâchesallad
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 2 tsk rostade sesamfrön

Gör så här

  1. Börja med att röra ihop alla ingredienser till majonnäsen.
  2. Vispa ihop äggen med soja, mirin och sake.
  3. Hetta upp en stekpanna med ett lock. Häll i generöst med olja och stek omeletten tills börjar stela på undersidan.
  4. Lyft på omeletten vid kanten och häll hälften av vattnet precis under kanten. Gör likadant på andra sidan med resterande vatten. Sätt på locket och låt steka i 2 minuter under lock till omeletten fluffat upp "stannat".
  5. Dela omeletten (en halv per portion) och servera på en ångande varm risbädd.
  6. Toppa med sallad, sesamfrön, salladslök och gräslök. Ät genast!

Glöm inte att matsortera skal från ägg och rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din goda omelett. /Köket-redaktionen