Fluffiga kalljästa frallor

POPULÄRT
Fluffiga kalljästa frallor
Foto: TV4

Fluffiga kalljästa frallor

6 ingredienser

30 min + jäsning

"Kalljästa frallor utan knådning! De här frallorna förbereder du kvällen innan och bakar på morgonen. Du blandar ihop ingredienserna och behöver inte knåda degen. Du får frallor som blir krispiga på utsidan och superfluffiga på insidan. Supergott verkligen!" /Madlen Persson

Ingredienser

portioner sats
  • 25 g jäst (eller 1 kuvert torrjäst som motsvarar 25 g färsk jäst)
  • 5 dl vatten, kallt
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk salt
  • 10 dl vetemjöl (+ ca 1 dl till utbakning)

Gör så här

  1. Lös upp jästen i en bunke med vattnet.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda tills du får en kladdig smet. Du behöver inte knåda!
  3. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylskåpet i 8-12 timmar.
  4. Starta ugnen på 225 grader.
  5. Rulla degen på ett mjölat bord och dela den i 8-10 lika stora delar.
  6. Klä en plåt med bakplåtspapper och placera frallorna på den.
  7. Baka i ca 15-20 minuter tills frallorna är gyllene.