0,5 färdiggrillad kyckling, plockad ner i små bitar (grilla själv i förväg eller köp färdig)
1 förp kikärtor [400 g]
140 g bacon
3 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 msk curry
1 dl rostade jordnötter
1,5 banan
3 salladslökar
Till servering
jasminris
grönsallad
ev mango chutney
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Strimla och stek baconet knaprigt, låt rinna av på hushållspapper.
Lägg den plockade kycklingen, kikärtor, skivad banan och strimlad
salladslök i en ugnsfast form.
Vispa grädden fluffig och blanda med chilisås och curry. Smaka av med salt och svartpeppar. Fördela grädden över kycklingen och kikärtorna och vänd runt allting försiktigt. Gratinera i ugn i ca 20 minuter.
Koka under tiden riset och förbered salladen.
Toppa den färdiggratinerade kycklingen med bacon och hackade, rostade jordnötter. Servera med ris, sallad och eventuellt mango chutney.