Focaccia är det perfekta brödet när du ska bjuda till fest, ha grillfest eller laga en buffé. I det här receptet är det smaksatt med oliver och örtiga vitlöksklyftor.
Rör ut jästen i lite vatten i en bunke. Tillför resten av vattnet, olja, honung och salt. Tillsätt lite mjöl i taget till en deg och knåda i ca 5 minuter. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Dela i mindre delar beroende på hur stora foccaciabröd som önskas. Platta ut till de är 1-2 cm tjocka. Lägg ut på plåtar och låt jäsa övertäckta i ytterligare 30 minuter.
Tryck i oliver, soltorkade tomater, inlagda vitlökar och kronärtskockor i degen. Strö över flingsalt och ringla över lite olja. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de blivit gyllene. Ta ut och toppa med rosmarin.