16 ingredienser
1 h + jäsning
"Oj, oj, oj, det här är kanske det dummaste jag gjort men nu får ni det här receptet på OLLI:s focacciaröd. En natt i december 2021, innan vi skulle öppna restaurangen, låg jag i sängen och gjorde menyn. Jag tänkte att en macka på focaccia med vispad ricotta, pistage-mortadella (en av mina favoriter), basilika och fänkålsfrön inte kan bli fel. Sedan sa min dåvarande kökschef att han hade världens bästa recept på ett focacciabröd. “Yeah right, låt oss se”, svarade jag. Men han kan nog fan ha haft rätt. Du kan såklart fylla din focaccia med vad du vill, eller äta brödet direkt! Tänk på att det här receptet nästan kräver en bakmaskin." /Oliver Ingrosso
Oliver Ingrossos recept saknar mängder - i italiensk matlagning betyder quanto basta ungefär så mycket som behövs. Så mycket du vill. Det som är tillräckligt för dig. Med de ledorden vill Oliver lära dig sina bästa tekniker och metoder för att laga fantastiskt god italiensk mat, utan att fokusera på exakta teskedar salt och minutanvisningar.
Italienska favoriter och familjerecept av Oliver Ingrosso
Receptet är ur boken Quanto basta