Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt en skvätt olivolja.
Tillsätt tomaterna och timjan i pannan när den är varm. Krydda generöst med havssalt och mald svartpeppar. Låt puttra i 15 minuter, rör om då och då tills tomaterna är saftiga och syltiga.
Smält en rejäl klick smör i en liten stekpanna med non-stick beläggning på medelhög värme.
Vispa äggen i en skål med en rejäl nypa salt och peppar.
När smöret skummar i pannan så häll i äggen och använd en spatel för att snabbt lyfta och vika smeten medan den stelnar. Fortsätt tills du har mjuka sammetslena bitar som fortfarande är lite rinniga. Om du vill ha ost så tillsätt även den i pannan tills den smält.
Rosta briochebröden och lägg upp dem på ett serveringsfat. Toppa bröden med bacon, ägg och en rejäl klick av de varma tomaterna.