Vegogryta med keso och gremolata

Vegogryta med keso och gremolata
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Vegogryta med keso och gremolata

14 ingredienser

25 min

En god och matig vegetarisk gryta på kikärtor och squash med fräsch kesoröra.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök
  • 2 gula paprikor
  • 1 zucchini
  • 40 g smör
  • 1 förp kikärtor
  • 1 förp tomat
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk timjan
  • 250 g keso, naturell
  • 1 citron
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 0,5 dl persilja, hackad

Till servering

  • potatis, kokt

Gör så här

  1. Riv av skalet på halva citronen och lägg det i en skål. Lägg i keson, pressa vitlöken och tillsätt den och vänd ner den hackade persiljan. Låt stå i kylen ett tag.
  2. Skala och grovhacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar tillsammans med squashen. Fräs alla grönsaker i smör en gryta.
  3. Skölj kikärtorna i ett durkslag och låt rinna av. Rör ner kikärtorna och tomaterna med sitt spad.
  4. Krydda med peppar, smula i buljongtärningen och tillsätt timjan. Låt allt koka ihop cirka 10 minuter.
  5. Servera med en klick gremolataröra och kokt potatis.