Quinoasallad med räkor och mango

Ulrika Davidsson porträtt

Quinoasallad med räkor och mango

10 ingredienser

En fräsch och nyttig sallad med räkor, mango och mättande quinoa.

Ingredienser

portioner
  • 3 dl vit quinoa
  • 1 mango, stor
  • 2 avokador
  • 1 kruka krispsallad (eller annan sallad)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 msk äppelcidervinäger
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)
  • 250 g skalade räkor
  • vattenkrasse, till garnering

Gör så här

  1. Skölj quinoan ordentligt och koka enligt anvisningarna på paketet, ca 13 minuter.
  2. Skala och kärna ur mango och avokado.
  3. Skär i bitar.
  4. Bryt salladen i bitar och lägg i en skål.
  5. Häll på olivolja och vinäger.
  6. Strö över lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Tillsätt quinoa, räkor, mango och avokado och blanda om.
  8. Dekorera med vattenkrasse.