Förläng hållbarheten på jordgubbarna
"Jordgubbar i kylskåpet några dagar = mosiga jordgubbar med mögel på. Som tur är finns en lösning på detta problem! Med den här metoden håller sig jordgubbarna i upp till 2 veckor i kylskåp och de kommer inte att smaka ättika/vinäger." /Ekotipset
Du behöver
Ekologiska jordgubbar
0.5 ldl ättiksprit 12 % (eller vitvinsvinäger)
5 dl vatten
Ren kökshandduk
Lite hushållspapper
Gör såhär
Skölj de nyinköpta jordgubbarna och plocka bort eventuella dåliga bär. (Snoppa dem inte!)
Blanda ättiksprit och vatten i en skål.
Doppa ner jordgubbarna försiktigt, till exempel i en finmaskig sil.
Lägg ut jordgubbarna separerade på en kökshandduk eller hushållspapper. Låt torka.
Lägg lite hushållspapper i botten på jordgubbarnas originalförpackning eller i en matlåda och lägg i jordgubbarna. (Sätt inte på ett helt lufttätt lock om du använder matlåda.)
Klart!