Sikta ner mjölet i äggvispet och vänd ihop försiktigt.
Bred ut smeten på bakplåtspapper och grädde i ca 2 minuter.
Strö sockret över bottnen.
Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och vänd upp på en plåt.
Bred ut sylten och rulla ihop bottnen till en tight rulltårta.
Vaniljkräm
Koka upp mjölken med vanilj.
Rör samman äggula, socker och maizena.
Häll mjölken över äggvispet och rör samman.
Koka upp mjölken och låt bubbla i 5 sekunder. Sila sedan ner i en bunke.
Vispa ner smöret och kyl krämen (gärna med en plast på ytan så den inte torkar).
Mixa snabbt den kalla vaniljkrämen med en stavmixer, så den blir slät. Mixa inte så den tappar tjockleken.
Vänd ner vispgrädden i vaniljkrämen och vänd samman till en slät kräm (den här krämen håller konsistensen någon dag och är kanske den godaste som finns).
Montering
Skär rulltårtan i 2 cm skivor.
Spritsa krämen ovanpå rulltårtan och täck med 2–3 mm tjockt kavlad marsipan.