Fransk sommar

koket.se
Fransk sommar
Foto: Malin Mörner
Lisa Wallén
Lisa Wallén

Fransk sommar

13 ingredienser

1 h

"Dennar hot dog är en hyllning till den franska sommaren i bergen, med dess heta dagar och kyliga nätter, vackra solnedgångar bakom bergen och iskalla bad i forsarna, turer på cykeln, skateboarden eller vandringar till fots." /Lisa Wallén

Se Lisa Wallén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 120 g bacon
  • 3 persikor
  • 30 g smör, tärnat
  • 4 chorizokorvar (r eller ostronskivling för 4 portioner)
  • 60 g spenat
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 40 g pistagenötter, rostade och saltade utan skal
  • 4 korvbröd
  • 240 g getost
  • basilika

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 220 grader.
  2. Stek bacon knaprigt och lägg på en bit hushållspapper för att torka.
  3. Skär persikorna i klyftor och lägg i en ugnsform tillsammans med det tärnade smöret. Baka i 10 minuter, rör om och baka i ytterligare 10 minuter.
  4. Förbered under tiden ingredienserna för vald smaksättning av korven i en ugnsfast form, avsluta med korvarna.
  5. Baka korvarna i ugnen på 220 grader i 20–25 minuter. Vänd korvarna efter halva tiden med snittytan nedåt.
  6. Förbered grillen (om du ska grilla).
  7. Tvätta spenaten under tiden som persikorna tillagas i ugnen. Lägg i en skål och tillsätt balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.
  8. Grovhacka pistagenötterna och ställ åt sidan.
  9. Ta ut korven från ugnen.
  10. Skär korvbrödet och lägg på grillen eller i ugnen.
  11. Grilla korven eller stek med valfritt matfett.
  12. Lägg en näve dressad spenat i brödet och korven ovanpå. Smula över getost och toppa med ugnsgrillad persika, knaperstekt bacon, pistagenötter och några basilikablad.