Frasig fläskkotlett med krämiga bönor

koket.se
Frasig fläskkotlett med krämiga bönor
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Frasig fläskkotlett med krämiga bönor

17 ingredienser

40 min

Dubbelpanerade fläskkotletter steks till krispig yta och bjuds med krämiga bönor och zucchini med vitt vin, crème fraiche, senap och vitlök.

logo
stefan ekengren profilbild ny

Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 4 fläskkotletter (gärna med ben)
  • 3 dl ströbröd
  • 2 dl majsstärkelse
  • 2 ägg

Krämiga bönor

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 zucchini
  • 2 förp färdigkokta små vita bönor (à ca 380 g)
  • 2-3 msk dijonsenap
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 dl grädde
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Vänd fläskkotletterna först i majsstärkelse sen i uppvispat ägg och till sist i ströbröd. Lägg åt sidan medan du fortsätter med resten.
  2. Skala och finhacka löken. Skala och riv vitlöken fint. Skär zucchinin i tärningar.
  3. Fräs lök, vitlök och zucchini mjuka i rapsolja. Tillsätt senap och vitt vin, låt koka ihop något.
  4. Rör ner crème fraiche och grädde, låt koka ihop och smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönorna och låt allt koka upp. Avsluta med att röra ner finhackad persilja.
  6. Stek kotletterna i generöst med rapsolja och smör i en stekpanna tills de är krispiga och genomstekta. Salta.
  7. Bottna en tallrik med bönorna, toppa med nystekt, panerad kotlett. Garnera med persilja.