Frasig french toast

NYHET
koket.se
Frasig french toast
Domino Stålvant
Domino Stålvant

Frasig french toast

16 ingredienser

30 min

En frasig french toast med syrlig marcarponekräm och amarettoinkokta körsbär är en rätt som gör vilken dag som helst extra festlig!

Se Domino Stålvant laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Körsbär

  • 4 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 500 g körsbär, urkärnade (eller bigarråer)
  • 1 bittermandel, riven
  • 1 dl amarettolikör
  • 1 krm salt
  • 0,5 citron, saften

Topping

  • 250 g mascarpone
  • 1 dl agavesirap
  • 0,5 citron, saft och zest

Smet

  • 1 ägg
  • 1 tsk malen kanel
  • 1,5 dl havredryck

French toast

  • 4 skivor briochebröd
  • 2 dl cornflakes, krossade
  • ca 25 g smör (till stekning)

Gör så här

Körsbär

  1. Smält sockret med vattnet i en kastrull.
  2. Häll ner körsbären samt bittermandeln och låt sjuda i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt amarettolikör samt citronsaft och låt koka upp.
  4. Ta av kastrullen från spisen och häll över i en väl rengjord burk.
  5. Det går lika bra att byta ut strösockret mot till exempel sötin!

Topping

  1. Vispa mascarponen fluffigt med agavesirap och saft samt zest från en halv citron. Ställ sedan åt sidan.

Smet

  1. Blanda ihop alla ingredienser till smeten.

French toast

  1. Doppa dina briochebröd i smeten. Se till att hela brödet blir rejält insmort med smet.
  2. Du kan egentligen använda vilket bröd som helst, men personligen tycker jag briochebröd blir absolut godast.
  3. Doppa sedan bröden i krossade cornflakes.
  4. Hetta upp en stekpanna med smör och stek dina panerade brödskivor på varje sida tills de är gyllenbruna.

Servering

  1. Servera din french toast med en klick mascarpone och amarettoinkokta körsbär.