Tvätta potatisen väl. Skär i stora tärningar à ca 2,5x2,5 cm. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i en bunke med potatisen. Vänd runt i olivolja, rosmarin och salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
Rör samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med citronsaften så såsen blir lagom
syrlig, samt salt och peppar.
Salta och peppra kycklingen. Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i en, vispa upp ägget i den
andra och blanda ströbröd och riven parmesan i den tredje. Panera kycklingen genom att
först vända i mjöl, sen i ägg och till sist i ost-och ströbrödsblandningen.
Stek den panerade kycklingen i rikligt med olivolja till frasig på båda sidor. Låt snabbt rinna av på trippelt hushållspapper och servera sedan genast med den rostade potatisen och den kalla kapris- och citronsåsen.