Frasig tonkatsu med krämig kålsallad

koket.se
Felix Frasig tonkatsu med krämig kålsallad
Foto: Köket

Frasig tonkatsu med krämig kålsallad

18 ingredienser

25 min

En snabb och enkel vegovariant på den populära japanska schnitzeln tonkatsu. Serveras med krämig kålsallad, tonkatsusås och sesammajo.

Felix Frasiga Schnitzel
Felix Frasiga Schnitzel produkt

Felix Frasiga Schnitzel

Felix Frasiga Schnitzel är tillagad av couscous och barnsligt god, med frasig panering.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Felix Frasig Schnitzel
  • olja, till stekning

Krämig kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger

Tonkatsusås

  • 1 dl Felix ketchup
  • 0,5 dl worcestersås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung

Sesamamajo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk dijonsenap

Till servering

  • 4 port japanskt ris
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 4 msk rostad lök

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Blanda ihop alla ingredienser till tonkatsusåsen.
  3. Blanda ihop ingredienserna till sesammajon.
  4. Strimla kålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda sedan ihop kålen med majonnäs, vitlök, soja och lite vinäger. Låt stå fram till servering.
  5. Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
  6. Servera med riset, såserna och den krämiga kålsalladen. Toppa med lite svarta sesamfrön, rostad lök och koriander.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Snabb pasta och tomatsås med burrata

Fler tips från Felix!

10 snabba vardagsrätter - Gott, enkelt och klimatsmart!

Läs mer