Frasiga grönkålschips med rostade valnötter

NYHET
koket.se
Frasiga grönkålschips med rostade valnötter NY
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Frasiga grönkålschips med rostade valnötter

5 ingredienser

20 min

”Frasiga grönkålschips med torrostade valnötter och honung är det perfekta snackset - lätt men ändå mättande, salt, frasigt och lite sött. Perfekt att börja med för att få en bra start på måndagsmiddagen!” /Carla von Hofsten och Josefine Haamer von Hofsten

Se Carla von Hofsten laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 200 g grönkål
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl valnötter
  • honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  3. Klipp grönkålen med en sax i lagom stora bitar och lägg ut dem på bakplåtspappret.
  4. Ringla över olivolja och strö på salt.
  5. Häll ut en handfull med valnötter bredvid kålen så att de också rostas i ugnen.
  6. Ställ in plåten i mitten av ugnen och baka dem tills de precis börjat få lite färg.
  7. Strö de rostade valnötterna på grönkålen och ringla sedan över honung eller ät grönkålschipsen som de är.