Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter
Foto: TV4
Frasigt rispapper med asiatisk sallad och jordnötter
Ingredienser
Sallad
- 1 mango, skalad och strimlad (grön omogen mango
- 0,33 gurka, skalad, urkärnad och strimlad
- 1 morot, skalad och strimlad
- 0,5 rättika, skalad och strimlad (eller daikon)
- 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
- 2 salladslökar, tunt skivad
- 1 kruka färsk koriander, strimlad
- 1 kruka färsk thaibasilika, strimlad
- 5 g wasabi- och sesamkrydda
Friterat rispapper med nori
- 7 dl frityrolja
- 1 rispapper
- 2 nori
Dressing
- 25 g palmsocker
- 50 g japansk soja
- 1 limefrukt, zest och juice
- 1 citrongräs, bankad och grovt skuren
- 1 klyfta vitlök, tunt skivad
- 40 g kokosgrädde
- 0,5 röd chilifrukt, tunt skivad
- 0,5 salladslök, tunt skivad
- 2 droppar sesamolja
Garnering
- 35 g jordnötter, rostade och hackade
Gör så här
Sallad
- Skala och strimla ned ingredienserna enligt ovan och lägg i en bunke.
Friterat rispapper
- Mixa noriblad till ett fint pulver i en kryddmixer.
- Värm oljan till 170 grader.
- Fritera rispappret, lyft ur oljan när pappret är vitt och krispigt. Salta och sikta över noripulver
Dressing
- Värm försiktigt tillsammans i kastrull på låg värme i cirka 10 min.
- Sila av och häll såsen över salladen. Rör runt ordentligt och låt stå 5 minuter.
Servering
- Lägg friterat rispapper på platt tallrik och lägg på generöst med dressad ”sallad”.
- Toppa med hackade jordnötter.