Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin
Foto: Zeta

Fräst rödkål med balsamvinäger och apelsin

6 ingredienser

20 min

En väldoftande variant av den klassiska rödkålen på julbordet med lagrad balsamvinäger och apelsin.

Tips! Du kan även smaksätta din frästa rödkål med några nejlikor eller kardemumma.

Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso
Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso 2021

Zeta Balsamvinäger Sigillo Rosso

Mångsidig balsamvinäger med en söt, nästan karamelliserad smak och mild syra.

Läs mer

Ingredienser

portioner bufféportioner
  • 1 gul lök
  • 500 g rödkål
  • 1-2 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • 2 msk Zeta Balsamvinäger Sigillo rosso
  • 1 apelsin, saft och skal
  • salt

Gör så här

  1. Hacka löken och strimla rödkålen tunt.
  2. Mjukfräs löken i olivolja i 2 minuter.
  3. Lägg i den strimlade rödkålen och resten av oljan, fräs i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt balsamvinäger och riv apelsinskalet, varav hälften strös över rödkålen (resten sparas till servering).
  5. Pressa i saften från hela apelsinen.
  6. Låt alltsammans puttra i några minuter tills kålen är mjuk men fortfarande har spänst och apelsinsaften nästan helt kokat in.
  7. Smaka av med salt.
  8. Strö över resten av det rivna apelsinskalet vid servering.
  9. Gott som tillbehör till kött, kyckling eller på en buffé.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
krispig pizza med tomatsås zeta ny

Fler tips från Zeta!

Goda recept och härlig inspiration från Italien!

Läs mer