Frederik Zälls apelsinsill

Frederik Zälls apelsinsill
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Frederik Zälls apelsinsill

10 ingredienser

2 dygn

En klar och god sill på både midsommarbordet och julbuffén!

Ingredienser

portioner burk
  • 0,5 apelsin
  • 1 rödlök
  • 1 förp inläggningssill

Lag

  • 2,5 dl vatten
  • 0,75 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 4 msk apelsinsaft, pressad
  • 2 lagerblad
  • 10 hela nejlikor
  • 10 svartpepparkorn

Gör så här

  1. Koka upp lagen och rör runt. Låt den sedan svalna helt.
  2. Skiva apelsinhalvan i tunna, fina skivor. Gör detsamma med rödlöken.
  3. Skölj sillfiléerna och skär dem i munsbitar. Varva sedan sill, apelsinskivor och rödlök i en fin burk. Häll sist över den kalla lagen och lägg på locket.
  4. Låt sillen dra i kylskåp i två dygn.