Frederik Zälls skärgårdssill

Frederik Zälls skärgårdssill
Foto: Frederik Zäll
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Frederik Zälls skärgårdssill

10 ingredienser

15 m

En klassisk skärgårdssill är alltid en favorit på midsommarbuffén! Sillen blir ännu godare efter några timmar, men går utmärkt att ställa fram direkt på bordet.

Ingredienser

portioner6 - 8 bufféportioner
  • 0,5 rödlök
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk Ejderns Drott-kaviar
  • 1 förp forellrom
  • 0,5 msk honung, flytande
  • svartpeppar
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 1 förp 5-minuterssill

Gör så här

  1. Finhacka rödlöken och skär gräslöken precis lika fint. Vänd ihop majonnäs med gräddfil och kaviar. Rör ner rödlök, gräslök, forellrom och honung. Krydda med svartpeppar och smaka av.
  2. När ni är nöjda med smakerna, skär ägget i ganska stora bitar och vänd ner tillsammans med munsbitar av sillen. Blanda varsamt så att äggbitarna inte mosas helt.