Sillsallad 2009 med modern touche

Sillsallad 2009 med modern touche
Foto: Magnus Skoglöf
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sillsallad 2009 med modern touche

12 ingredienser

Det här är en variant på klassisk sillsallad. Smakerna är desamma men de presenteras på ett annorlunda sätt. Recept från Sill & strömming.

Ingredienser

portioner
  • 300 g inlagd sill
  • 10 små potatisar (t ex Asterix)
  • 2 msk rapsolja
  • salt
  • Kryddpeppar, nymald
  • 2 äpple, gärna Ingrid Marie
  • 1 rödlök
  • smör, till stekning
  • 1 gurka, lättsaltad (eller saltgurka)

Till servering

  • 1 dl gräddfil
  • Kryddpeppar, nymalen
  • rapsolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Blanda rapsolja, salt och kryddpeppar.
  3. Häll oljan över potatisen och blanda runt.
  4. Rosta potatisen i ugnen i 15 minuter.
  5. Låt svalna något.
  6. Skär äpple och lök i klyftor och smörstek dem gyllenbruna, i cirka 5 minuter.
  7. Skär sillen i grova bitar och gurkan i stavar.
  8. Varva potatis, äpple, lök, sill och gurka och toppa med gräddfil och lite nymald kryddpeppar. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.