Borsta rödbetorna och koka dem i lättsaltat vatten 15-20 minuter beroende på storlek.
Skiva potatisarna i centimetertjocka skivor och skär löken i klyftor. Fräs lök och potatis i hälften av smöret. Salta, peppra och smula ner lagerbladet. Späd med buljongen och låt allt bräsera under lock 6-7 minuter.
Stek fiskbitarna gyllenbruna i resten av smöret. Lägg ner dem i potatis- och lökbuljongen. Riv lite citronskal över, men spara resten av citronen. Salta och peppra och låt alltsammans bräsera i ytterligare ca 5 minuter på låg värme under lock.
Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skala och skär upp citronen så att den får klyftor utan hinnor. Lägg till sist ner rödbetsklyftorna, citronfiléerna och kaprisen i fisk- och potatisgrytan.
Servera genast så att rödbetorna inte färgar hela rätten.