Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad

Fredrik Eriksson ny

Rödspätta med varm dansk lågkaloriremoulad

11 ingredienser

30 min

Stekt rödspätta med en remoulad man kan äta med gott samvete.

Ingredienser

portioner
  • 1 spätta med skinn
  • 1 spätta, skinnfri
  • 0,5 dl vetemjöl
  • smör, att steka i (eller olja)

Remoulad:

  • 1 dl pickles
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0,5 tsk strösocker
  • salt
  • 1 knippe gräslök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Putsa spättan med skinn med en sax. Gör sedan små hack i den med en kniv. Hetta upp en stekpanna och stek spättan med smör i lite olja.
  2. Måtta upp mjölet i en tallrik och panera spättan utan skinn. Stek den också i smör och olja.
  3. När spättorna har brynt ett tag, lägg dem på en smörad plåt och efterstek i ugnen cirka 7 - 8 minuter.
  4. Känn på spättan om den är klar. Den ska vara mjuk och fin och släppa från benen.
  5. Remouladsås: Skala och hacka löken. Hacka smågurkorna grovt. Hetta upp en stekpanna och stek löken i lite smör. Tillsätt curry och pickles. Tillsätt crème fraichen och rör runt. Smaksätt med salt och socker. Klipp lite gräslök över.