Sill med ägg och ansjovis

Sill med ägg och ansjovis
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sill med ägg och ansjovis

10 ingredienser

8h 10 min

Enkel inläggning till buffén.

Ingredienser

portioner
  • 5 ägg, kokta
  • 5 ansjovisfiléer
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 dl gräslök, hackad
  • 0,5 syrligt äpple
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl majonnäs
  • 6 inlagd sill
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skölj och kärna ur äpplena. Hacka ägg, ansjovis, äpple, gräslök och purjolöken.
  2. Blanda sedan allt med crème fraîche och majonnäs och smaka av med salt och peppar. Tänk på att ansjovisfiléerna avger en del salt.
  3. Skiva sedan sillen i centimetertjocka bitar och bland ner i såsen. Låt stå i kylskåpet över natten för bästa smak.