2 potatisar (t ex mandelpotatis, Amandinepotatis, eller vilken sort du vill)
2 dl rapsolja, till fritering
salt
Gör så här
Skiva potatis mycket tunt. Spola av skivorna med kallt vatten och låt dem torka på en handduk. Lägg ner skivorna i het olja 160°, 3-5 min tills de får färg. Ta upp dem med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta.
Garnera chipsen med löjrom, souvas, västerbottencrème eller gravad lax.
Löjrom, crème fraiche, finhackad rödlök och en dillkvist.
Souvas (saltat, lättrökt renkött) finhackat äpple och blekselleri blandat med en matsked crème fraiche och lite riven pepparrot.
Västerbottencrème, potatispuré blandad med lika delar riven västerbottenost och en matsked crème fraiche och garnera med finhackad gräslök.
Gravad lax, grov dijonsenap blandad med några matskedar crème fraiche, en halv tesked Colmans senapspulver och krydda med salt och peppar.