Lök- och smördegspizza med löjrom

Lök- och smördegspizza med löjrom
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Lök- och smördegspizza med löjrom

12 ingredienser

15 min

En snabblagad pizza med lyxig känsla. Variera dina toppings efter smak.

Ingredienser

portioner
  • 250 g smördeg (rulle)
  • 1 knippe gräslök
  • 2 schalottenlökar
  • 1 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 3 dl lagrad svensk ost
  • 1 dl crème fraîche
  • 100 g löjrom
  • 2 msk rapsolja
  • dill
  • vitpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Riv osten.
  2. Rula ut smördegen på en långpanna.
  3. Fördela osten jämnt över degen.
  4. Strimla löken och lägg den på osten och degen.
  5. Toppa med lite ringlad olja.
  6. Salta och peppra smördegspizzan.
  7. Grädda på 200 grader i ca 12 minuter
  8. Låt pizzan svalna något och klicka sedan ut både rom och crème fraîche.
  9. Toppa med fint hackad gräslök och några dillvippor.
  10. Smaklig måltid!