Krispig raggmunk med rimmat fläsk,äpple och västerbottenost

Krispig raggmunk med rimmat fläsk,äpple och västerbottenost
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Krispig raggmunk med rimmat fläsk,äpple och västerbottenost

14 ingredienser

En härlig svensk raggmunk med fläsk, äpple och västerbottenost.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg fast potatis, skalad (gärna asterix)
  • 1 gul lök, skalad
  • 100 g Västerbottensost, riven
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • smör
  • salt
  • vitpeppar
  • 400 g rimmat fläsk, skivat
  • 1 förp salladslök
  • 2 äpplen
  • strösocker
  • malen kryddpeppar, krossad
  • rårörda lingon

Gör så här

  1. Riv poatisen fint tillsammans med löken, krama ur vätskan.
  2. Vispa ihop äggen och mjölet och blanda med potatisen.
  3. Tilsätt västerbottenosten.
  4. Stek frasiga raggmunkari smör alt i stekflottet. Ca 2 min på var sida.
  5. Salta och vitpeppra.
  6. Stek fläsket knaprigt.
  7. Tärna äpplena och salladslöken och stek dem med lite socker och krydpeppar.
  8. Servera raggmunken med knaprigt fläsk, äpplen och salladslöken med rårörda lingon på toppen.