Börja med tillbehören: Skala rotfrukterna och potatisen. Skär allt i stavar och lägg det i en långpanna. Salta och peppra. Ringla på oljan och stek i ugn i cirka 25 minuter.
Blanda ströbrödet och mjölken i en bunke. Låt det svälla i cirka 5 minuter.
Hacka rödlöken och blanda den med ägget, senapen, salt, peppar och timjan. Vänd i färserna och tillsätt sedan ströbrödsblandningen. Arbeta ihop allt till en slät färs med en träslev. Låt stå i någon minut för att färsen ska stabilisera sig.
Forma färsen till biffar. Bryn biffarna i smör 3-5 minuter på varje sida. Ta upp biffarna ur pannan och slå bort överblivet fett.
Häll grädden och vattnet i pannan och smula i buljongtärningen. Koka upp och tillsätt de rårörda lingonen. Smaka av med salt och vitpeppar och servera med saltgurkan.