Ett brödrecept som gör att alla kan baka frallor. Oavsett om det är i hemmet eller i sommarstugan så har Fredrik ett recept som gör att ni kan vakna till nybakade frallor
På kvällen: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, honung, havregryn och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg (du behöver inte knåda den).
Smörj en stor form med lite olja. Lägg i degen och täck med plastfolie. Ställ i kylen över natten.
På morgonen: Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord utan att knåda den. Strö på vetemjöl och skär ca 20 lika stora bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden blir lite rumsvarma medan ugnen blir varm, ca 15-20 minuter.
Grädda bröden mitt i ugnen i 12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.