Fried chicken taco

fried chicken taco fredagskocken
Foto: David Back
Mattias-Larsson
Mattias-Larsson

Fried chicken taco

18 ingredienser

Smakrik taco med friterad kyckling, currykräm och chilipicklad gurka. Gör gärna den chilipicklade gurkan redan dagen innan och förvara i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • salt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • frityrolja

Chilipicklad gurka

  • 1 chilifrukt
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • salt
  • 200 g gurka

Currykräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk honung
  • 1 msk curry
  • salt

Servering

  • 12 små tortillabröd
  • 12 salladsblad

Gör så här

Chilipicklad gurka

  1. Skär chilin i 1⁄2 cm tjocka skivor. Koka upp ättika, socker, vatten och chili med en nypa salt. Låt
  2. lagen svalna. Skala och skiva gurkan och lägg ner den i lagen.
  3. Skala och skiva gurkan och lägg ner den i lagen. Låt gurkan marinera i minst 15 min.

Currykräm

  1. Blanda ingredienserna till currykrämen och smaka av med salt.

Kyckling

  1. Skär kycklinglårfiléerna i fingerstora bitar och salta dem. Vispa äggen lätt i en skål. Häll mjöl och panko på varsin assiett.
  2. Vänd kycklingen först i mjölet, därefter i ägget och sen i pankon. Värm frityroljan till 170 grader strax före servering och fritera kycklingen tills den har fått fin färg.
  3. Servera den nyfriterade kycklingen i tortillabröd med krispig sallad, currykräm och chilipicklad gurka.