Asiens svar på pytt i panna - stekt ris med grönsaker och korv. En perfekt resträtt att göra när du fått ris över. Här får riset smak av en sötstark sås och serveras med stekta ägg.
2-3 tsk sriracha (eller mer om man gillar stinget extra mycket)
2 tsk sesamolja
1 msk honung, flytande
70 g bladspenat
4 ägg
neutral rapsolja, att steka i
1 msk sesamfrön, rostade
Gör så här
Skiva korven så tunt du kan. Stek den i lite olja på medelvärme till korven blivit knaprig. Lägg korven på trippelt hushållspapper, spar oljan som korven har släppt under stekningen.
Fräs vitlök, ingefära, strimlad vitkål och morot på hög värme i olja i en wok eller stor stekpanna i 2 minuter. Tillsätt även oljan från korvstekningen.
Tillsätt salladslök, ärtor samt ris och stek i ytterligare 2 minuter. Vänd ner spenat.
Blanda soja, sriracha, honung och sesamolja, håll i stekpannan och rör runt så allt ris får ta åt sig den goda smaken.
Stek äggen på hög värme på endast ena sidan. Den höga värmen gör dem krispiga undertill, gott!
Servera det nystekta riset med krispigt stekta ägg. Strö över sesamfrön och de knapriga korvskivorna.
Servera gärna med mer sriracha, sesamolja och soja om du gillar det!