Fried rice med het chilikorv

POPULÄRT
koket.se
Fried rice med het chilikorv
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Fried rice med het chilikorv

16 ingredienser

30 min

Asiens svar på pytt i panna - stekt ris med grönsaker och korv. En perfekt resträtt att göra när du fått ris över. Här får riset smak av en sötstark sås och serveras med stekta ägg.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 150 g het ölkorv, med hög kötthalt
  • 3 klyftor vitlök, hackade
  • 4 cm ingefära, finhackad
  • 250 g vitkål, finstrimlad
  • 1 morot, hackad
  • 3 salladslökar, skivade
  • 2 dl gröna ärtor
  • 6 dl japanskt ris, kallt kokt (eller jasminris)
  • 2 msk japansk soja
  • 2-3 tsk sriracha (eller mer om man gillar stinget extra mycket)
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk honung, flytande
  • 70 g bladspenat
  • 4 ägg
  • neutral rapsolja, att steka i
  • 1 msk sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Skiva korven så tunt du kan. Stek den i lite olja på medelvärme till korven blivit knaprig. Lägg korven på trippelt hushållspapper, spar oljan som korven har släppt under stekningen.
  2. Fräs vitlök, ingefära, strimlad vitkål och morot på hög värme i olja i en wok eller stor stekpanna i 2 minuter. Tillsätt även oljan från korvstekningen.
  3. Tillsätt salladslök, ärtor samt ris och stek i ytterligare 2 minuter. Vänd ner spenat.
  4. Blanda soja, sriracha, honung och sesamolja, håll i stekpannan och rör runt så allt ris får ta åt sig den goda smaken.
  5. Stek äggen på hög värme på endast ena sidan. Den höga värmen gör dem krispiga undertill, gott!
  6. Servera det nystekta riset med krispigt stekta ägg. Strö över sesamfrön och de knapriga korvskivorna.
  7. Servera gärna med mer sriracha, sesamolja och soja om du gillar det!