Friterad camembert med hallon och lavendelhonung

Friterad camembert med hallon och lavendelhonung
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Friterad camembert med hallon och lavendelhonung

9 ingredienser

20 m

Pankopanerad och friterad camembert som serveras med honung, färska hallon och citronverbena. Försvinnande gott!

Ingredienser

portioner
  • 300 g camembertost
  • 2 ägg
  • 3 dl grovt ströbröd (eller panko)
  • 1 l neutral frityrolja
  • salt
  • peppar
  • 125 g hallon
  • lavendelhonung
  • citronverbena eller mynta, till garnering

Gör så här

  1. Dela osten till två stora runda skivor.
  2. Knäck äggen i en skål och vispa lätt med en gaffel. Smula grovt ströbröd lätt med händerna och lägg i en annan skål.
  3. Värm upp oljan till 160 grader.
  4. Vänd osten först i äggvispet och sedan ströbrödet, upprepa en gång till.
  5. Fritera ostarna gyllenbruna och låt rinna av på lite hushållspapper.
  6. Lägg upp osten tillsammans med bären, ringla över honungen och garnera med citronverbena eller mynta - voila!