Friterad hokkaidopumpa

koket.se
Friterad hokkaidopumpa
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Friterad hokkaidopumpa

10 ingredienser

30 min

Friterad hokkaidopumpa gör sig riktigt bra med en krämig majonnäs. Perfekt som förrätt eller som en spännande del av en tapas-middag!

Se Jonas Svensson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Friterad pumpa

  • 1 pumpa
  • 3 dl tempuramjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl kolsyrat vatten
  • 2 l frityrolja

Smaksatt majonnäs

  • 2 msk chilisås
  • 1 dl majonnäs
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 msk soja

Rättika

  • 1 rättika

Gör så här

Friterad pumpa

  1. Skala och skiva pumpan i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Värm oljan till 180 grader.
  3. Blanda mjöl med bakpulver och vispa ner vattnet till en tjock tempurasmet (det ska bli tjockt som en pannkakssmet).

Smaksatt majonnäs

  1. Blanda ihop ingredienserna och smaka av.

Rättika

  1. Strimla rättika tunt och spola i kallt vatten i ca 20 minuter.

Friterad pumpa forts.

  1. Doppa pumpaskivorna i tempurasmeten och sedan i oljan.
  2. Fritera gyllene och lägg dem sedan på papper för att rinna av i några sekunder innan servering.

Servering

  1. Servera pumpabitarna med majonnäsen, salt och rättika.