Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

POPULÄRT
koket.se
Friterad kyckling i taco med chilimajonnäs
Foto: TV4
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Friterad kyckling i tacobröd med chilimajonnäs

20 ingredienser

50 min

Krispigt friterad kyckling serverad i mjuka tortillabröd med syrlig kålsallad och krämig chilidressing. En härlig helgrätt som går hem hos såväl stora som små.

logo
Catarina König KM2023

Se Catarina König laga receptet

Ingredienser

portioner

Friterad kycklinglårfilé

  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl pankoströbröd
  • 2 ägg, uppvispade
  • olja, till fritering (t ex neutral rapsolja eller frityrolja)

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk sriracha
  • 2 tsk soja
  • 0,5 limefrukt, pressad

Asiatisk kålsallad

  • 150 g vitkål
  • 150 g morot
  • 0,5-1 limefrukt, pressad saft

Tillbehör

  • tortillabröd
  • färsk koriander
  • limeklyfta

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, paprikapulver, ingefära, chilipulver, salt och nymalen svartpeppar i en skål. Blanda väl.
  2. Lägg panko i annan skål och vispa upp äggen i en tredje.
  3. Dela lårfiléerna om de är stora. Vänd dem först i mjölblandningen, därefter i äggvispet och till sist i pankon. Se till att alla moment täcker låtfileerna. Lägg på ett fat.
  4. Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Ställ kallt fram till servering.
  5. Hyvla vitkålen tunt, t ex med en osthyvel eller på mandolin. Riv moroten grovt eller hyvla remsor av den, t ex med en potatisskalare. Lägg i en skål och pressa över limesaft.
  6. Hetta upp olja i en kastrull till 160-165 grader. Lägg ner 3-4 lårfiléer i taget och fritera i ca 4 minuter.
  7. Varmhåll den färdigfriterade kycklingen i ugnen på 125 grader, det gör att de behåller sitt krisp och sin värme.
  8. Servera de friterade lårfiléerna i mjuka tortillabröd med asiatisk kålsallad, den heta majonnäsen och koriander. Bjud med limeklyftor vid sidan om.