Friterad kyckling "karaage"

Friterad kyckling "karaage"
Foto: Ylva Sundgren

Friterad kyckling "karaage"

12 ingredienser

1 h

"Försök få tag på urbenade kycklinglårfiléer med skinn. Det tar upplevelsen till en helt annan nivå!" /Saori Ichihara

Ingredienser

portioner

Marinad

  • 1 tsk vitlök, finriven
  • 1 tsk ingefära, finriven
  • 12 msk japansk soja
  • 1 msk mirin
  • 1 tsk sake (eller torrt vitt vin)

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé, urbenade gärna med skinn
  • 1 dl majsstärkelse
  • 1 dl potatismjöl
  • olja (till fritering)

Servering

  • citron, klyftor
  • majonnäs
  • ris

Gör så här

Marinad

  1. Blanda ingredienserna i en bunke.

Kyckling

  1. Skär eller klipp kycklingfiléerna i munsbitar och lägg i marinaden, gnid in ordentligt med handen. När marinaden är jämn runt kycklingen sätter du på lock eller plastfolie. Låt stå i kylen minst 30 minuter.
  2. Värm oljan till 190 grader.
  3. Blanda majsstärkelse och potatismjöl i en bunke eller plastpåse. Lägg kycklingbitarna i blandningen och se till att de täcks av mjöl.
  4. Fritera kycklingen i omgångar så att temperaturen på oljan inte sänks för mycket. Fritera ca 2-3 minuter tills bitarna är ljust gyllenbruna.
  5. Låt rinna av på hushållspapper och servera direkt.

Servering

  1. Servera gärna kycklingen med några droppar citronsaft samt majonnäs och eventuellt nykokt ris om du vill äta det som varmrätt.