Hetta upp oljan i en kastrull. Stek chiliflakes och chipotlepulver på medelvärme i någon minut. Ha i det du hackat och stek i ytterligare några minuter.
Häll i resterande ingredienser och höj värmen så det börjar koka kraftigt.
Koka tills glazen blivit tjock och sirapsaktig. Smaka av och krydda upp efter smak.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Värm oljan till 160 grader.
Skär kycklingen i 3 cm stora bitar.
Fördela mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i skålar. Blanda mjölet med salt och peppar.
Dubbelpanera kycklingen genom att först vända i mjöl, sedan ägg och sist ströbröd.
Fritera kycklingen i omgångar i oljan i ca 3-5 minuter. Lägg på hushållspapper så de håller sig krispiga.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna.
Dela broccolin i små buketter och fritera i några minuter. Passa den så att den inte bränns. Låt sedan rinna av på hushållspapper och salta.
Fritera all kyckling en sista gång nu kan du köra allt samtidigt. Låt rinna av på hushållspapper lite innan du kastar runt kycklingen i glazen så den täcks.
Skiva salladslök tunt.
Servera ris med kyckling och broccoli. Toppa med salladslök och rostade sesamfrön.