Friterad piadina med hasselnötskräm

koket.se
Friterad piadina med hasselnötskräm
Foto: Tv4
Alexandra Zazzi KK 2023
Alexandra Zazzi KK 2023

Friterad piadina med hasselnötskräm

13 ingredienser

20 m

Friterad piadina med hasselnötskräm och mascarpone.

Se Alexandra Zazzi laga receptet

logo

Ingredienser

portioner6 - 8

Friterade piadina

  • 2 piadina (eller annat tunt bröd)
  • 0,5 l frityrolja

Hasselnötskräm

  • 2,5 dl hasselnötter
  • 0,5 dl matolja
  • 100 g mjölkchoklad
  • 50 g mörk choklad
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker (valfritt)
  • 2 tsk vaniljsocker

Mascarponekräm

  • 200 g mascarpone
  • 2-3 msk marsalavin
  • 1-2 msk florsocker, valfritt
  • färska bär (t.ex. hallon för garnering)

Gör så här

Friterade piadina

  1. Skär brödet i trianglar och fritera gyllen i oljan låt rinna av på hushållspapper.

Hasselnötskräm

  1. Rosta hasselnötterna och gnugga bort skalet med en fuktig handduk (allt behöver inte tas bort).
  2. Mixa hasselnötskärnorna i en mixer tills de släpper fettet och blir flytande.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Mixa ihop samtliga ingredienser till krämen. Krämen håller upp till 3 veckor i kylskåp. Låt gärna vara rumstempererad när den serveras.

Mascarponekräm

  1. Blanda mascarpone, marsalavin och socker.

Servering

  1. Lägg en klick nötkräm, mascarpone och något bär på det friterade brödet och servera genast.