Frasigt friterat ägg med perfekt rinnande gula spelar huvudrollen i den här vegetariska rätten med bakade skockor, smörfrästa kantareller och majonnäs på svamp.
Skär jordärtskockorna på hälften. Häll på olivolja, färsk dragon, salt och peppar. Tillaga i ugnen ca 30 minuter.
Skär kålen i mindre bitar. Lägg i en bunke och blanda med olivolja, citronjuice, salt och peppar.
Nu till ägget. Koka ägg i 6 minuter. Lägg i isvatten så fort de är färdigkokta. Lägg fram en tallrik med mjöl, en tallrik med ett vispat ägg och en tallrik med panko.
Skala äggen. Rulla dem först i mjölet, sedan i det vispade ägget och till sist i pankon. Värm olja i en fritös eller kastrull till 160 grader.
Börja med kantarellkrämen genom att steka schalottenlöken mjuk i smör. Tillsätt kantarellerna och stek lite till. Salta och peppra.
Mixa svampfräset till en relativt slät smet. Ställ åt sidan för att kyla ner.
Gör nu en majonnäs, blanda äggulan med senapen. Tillsätt matoljan i en tunn stråle under vispning. Häll i citronjuice på slutet.
När kantarellmixen har svalnat, blanda den med majonnäsen.
Lägg äggen i fritösen i 30 sekunder, ta upp dem och lägg äggen på hushållspapper.
Stek snabbt trattkantarellerna i smör på hög värme. Salta och peppra.