Friterat baobröd med ramslökspesto, tomat och ramslökskaprisdressing samt vit sparris.
Ingredienser
Baobröd
100 g vetemjöl
17 g strösocker
1,5 g salt
1 g bakpulver
7 g torrjäst
52 g vatten (37 gradigt)
12 g olja
Ramslökspesto
1 knippe ramslök
0,5 dl bladspenat
0,5 dl färsk bladpersilja
0,5 dl solroskärnor
3 msk olivolja
salt
Tomat och ramslöksdressing
2 tomater
0,5 gul lök
1 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
salt
1 msk ramslökskapris
Semitorkade tomater
10 körsbärstomater
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm strösocker
Sparris
8 vita sparrisar
Servering
färsk körvel (till garnering)
Gör så här
Baobröd
Blanda allt i en degblandare. Låt gå sakta i 5 minuter.
Väg upp 50 grams bollar och kavla ut rundlar. Lägg på en plåt med smörpapper. Låt jäsa ute till dubbel storlek.
Baka bröden ugnen på full ånga i 9 minuter. Det går bra i en bambukorg över en kastrull också. Låt kallna i kyl. Vid servering fritera du dem frasiga i 170 grader varm olja.
Ramslökspesto
Hacka allt så fint som möjligt. Blanda med olivoljan och smaksätt med salt.
Tomat och ramslöksdressing
Hacka tomat och lök och koka mjukt i oljan. Tillsätt vinägern och mixa till en slät dressing. Smaka av med salt och blanda i ramslökskaprisen.
Semitorkade tomater
Dela tomaterna och blanda med olja, salt och socker. Lägg på plåt och torka i ugn på 90 grader i ca 1 timme, eller tills tomathalvorna ser semitorkade ut.
Sparris
Skala och koka sparrisen i saltat vatten tills de nästan är helt mjuka. Kyl ner i isvatten.