Friterat godis

Friterat godis
Paul Kûhlhorn
Paul Kûhlhorn

Friterat godis

10 ingredienser

20 m + tid i frys

Friterat godis är både enkelt och blir ett lyxigare sätt att servera det på. Med en enkel frityrsmet få godiset en härligt krispig yta!

Ingredienser

portioner sats
  • godis, valfria sorter

Frityrsmet

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 msk smör, smält
  • olja, att fritera i
  • florsocker

Gör så här

  1. Lägg godiset i frysen, minst i 2 timmar, helst över natten.
  2. Vispa ihop vetemjöl, bakpulver, salt, socker, mjölk, ägg och smält smör.
  3. Justera tjockleken på smeten med eventuellt mer mjölk.
  4. Värm oljan till 190 grader.
  5. Tag fram godiset ur frysen, några åt gången. Stick in en tandpetare i godiset som handtag.
  6. Doppa och vänd runt godiset i frityrsmeten, låt droppa av. Fritera ca. 2 minuter. Tag upp bitarna innan de smälter på insidan.
  7. Pudra med florsocker!